Het LUMC wordt tijdelijk het Teddy Bear Hospital, waar kleuters met hun zieke knuffeldier terecht kunnen. (Foto: Whitney H©).

LUMC omgetoverd tot knuffeldierenziekenhuis

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt van 15 tot en met 19 juni het Teddy Bear Hospital. Kleuters met een zieke knuffel kunnen deze laten nakijken in het Teddy Bear Hospital. Gedurende deze dagen komen 900 kinderen langs in het LUMC om hun zieke knuffelbeest te laten genezen.

Ruim honderd geneeskundestudenten spelen de rol van berendokter. Veel kinderen zijn bang voor het ziekenhuis. Het Teddy Bear Hospital wil deze angst wegnemen door het nabootsen van een ziekenhuis waar kleuters van 4 tot 7 jaar op een leuke manier kennismaken met de medische wereld. De kleuters komen van verschillende scholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Alphen aan de Rijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×