Stadsfotograaf Roelof Bosscher wordt vanaf augustus vervangen door zijn opvolger. (Foto: Roelof Bosscher).

Nieuwe Stadsfotograaf gezocht

De Stichting Stadsfotograaf Leiden is op zoek naar een nieuwe Stadsfotograaf voor de periode 2015-2016. De nieuwe stadsfotograaf publiceert vanaf augustus een heel jaar wekelijks een foto in het Leidsch Dagblad. Aanmelden kan tot 1 juni 2015.

Leidse fotografen kunnen zich aanmelden voor de positie van Stadsfotograaf Leiden. De nieuwe Stadsfotograaf zal op eigen wijze de stad en haar bewoners verbeelden. Hem of haar wordt uitdrukkelijk gevraagd de mens als uitgangspunt te nemen voor zijn serie foto’s.

Een jury bestaande uit Wim van Sinderen (hoofd-curator Fotomuseum Den Haag), een vertegenwoordiger van het Leidsch Dagblad en het bestuur van de Stichting Stadsfotograaf Leiden selecteert uit alle inzendingen uiteindelijk één fotograaf.

Roelof Bosscher

De nieuwe Stadsfotograaf is de opvolger van Roelof Bosscher. In 52 weken reist Bosscher langs de Singels van Leiden. Op zoek naar sporen uit heden en verleden. Dat project komt nu bijna tot een einde. Zijn foto’s van het afgelopen jaar zijn vanaf 3 juli te bewonderen in de Pieterskerk.

Aanmelden kan door het sturen van een portfolio met een projectvoorstel en maximaal 12 foto’s, gemaakt in de afgelopen twee jaar. Het portfolio dient per WeTransfer gestuurd te worden naar dit e-mailadres. Aanmelden kan tot 1 juni 2015. Bekendmaking van de nieuwe Stadsfotograaf is op 3 juli, bij de opening van de tentoonstelling van Roelof Bosscher in de Pieterskerk.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×