Vanavond huiskamervoorstelling 'De dood en de gladiolen'

Vanavond vindt er voor de tweede keer een avondvullend programma plaats met de dichters Rik van Boeckel, Jaap Montagne en Gideon Roggeveen in Meet&Greet in de Raamstraat 17 (Groenoord). Na het overdonderende succes van vorig jaar hebben de heren een avond samengesteld vol poëzie, verhalen en muziek.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207364068″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Over vorig jaar schreef muziekprogrammeur Marcel van Schooten: “De voorstelling had een participerend karakter of beter gezegd het publiek moest gewoon lekker meedoen. Niet passief consumeren maar ook aan de bak. Soms meezingen, af een toe meedenken en gedachten spuien. Eigenlijk een perfect avondje uit waar het goed is om te zien dat deze 3 mannen alles van zichzelf laten zien. Zet ze op een podium en je bent klaar.”

In een avond vol taal, de liefde en de dood maar ook allochtone instrumenten, voetbal (ook voor vrouwen) en anti-conceptie kun je bulderen van het huilen en je tranen met tuiten lachen.

Rik van Boeckel treedt al sinds 1982 op met een soloprogramma, bestaande uit gedichten op muziek (live-slagwerk of voorbespeelde tapes), liedjes en sketches. Hij bracht twee cassettes uit: “Deze hoofden praten” en “Hé hé wat moet dat”. En een aantal bundels in samenwerking met andere dichters en kunstenaars.

Jaap Montagne dichter/performer van de straat en muzikant. Een soms emotionele voordrager die over het podium springt en swingt en zijn hele lichaam inzet om zijn woorden bij u over te brengen. Een verbaal evenwichtskunstenaar op de lijn tussen poëzie en rap Behoorde bij de eerste lichting SLAMdichters van Nederland, en voormalig stadsdichter van Leiden

Gideon Roggeveen is dichter , columnist en theatermaker. In 2014 kwam zijn eerste boekje uit, “Hallo mensen”. Volgens Wolkers-biograaf Onno Blom is Roggeveen hard op weg de leukste schrijver van Leiden te worden.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt €5,- (incl. drankje).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×