Een modern portret dat er uitziet als een geschilderd adellijk portret uit vervlogen tijd. (Foto: PR).

Portrettenweekend op Kasteel Duivenvoorde

Het Nationaal Portrettenweekend is een nieuw zomerfestival op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Op zaterdag 27 en zondag 28 juni komen portretten tot leven in kunstinstallaties, filmvertoningen, rondleidingen, flitscolleges, workshops en activiteiten. Het Nationaal Portrettenweekend wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Adellijke familieportretten op Duivenvoorde. Er worden portretten tentoongesteld van bekende schilders, zoals Gerard van Honthorst, Johan Mijtens, Cornelis Jonson van Ceulen, Jacob Gerritsz Cuyp, Cornelis Kruseman, Charles Howard Hodges en Jan Toorop. De tentoonstelling is te zien van 18 april t/m 24 oktober 2015.

Op beide dagen is een veelzijdig programma samengesteld. Het hele weekend worden onder meer workshops gegeven, zijn op het ‘Parijse Place du Tertre’ kunstenaars aan het werk en kun je jezelf laten portretteren. Laat je in flitscolleges wijzer maken door kunstenaar Hendrik Kerstens, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij, professor visuele cultuur Anneke Smelik en filosofe Stine Jensen. Op zondag kun je de verhalen van het kasteel en zijn bewoners ontdekken tijdens een rondleiding. Ontwerp je eigen hoed en laat je portretteren als een model van Rembrandt. Je hoed en portret krijg je natuurlijk mee naar huis. In de tuinen van het kasteel loop je kasteelbewoners boordevol verhalen tegen het lijf.

Kasteel Duivenvoorde bevindt zich aan de Laan van Duivenvoorde 4 in Voorschoten. Zaterdag is er tot middernacht programma en zondag tot 18.00 uur.

 

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×