De klucht 'Tik van de molen' van de Leydse Kluchten Compagnie werd tijdens de Museumnacht, hoe kan het ook anders, bij Molen De Valk gespeeld. (Foto's: Chris de Waard).

Museumnacht en Leidse Olympus groot succes

Ruim 4200 mensen bezochten de Museumnacht en de Leidse Olympus tijdens het tweede weekend van de Signatures Cultuurweken. Een gevarieerd programma met muziek en optredens, wetenschappelijke experimenten en kunst in verschillende musea in de stad zorgde op zaterdag tijdens de Museumnacht voor een levendige binnenstad. Ook het literaire festival de Leidse Olympus was druk bezocht. Het festival rond de Burcht beleefde zijn derde editie.

Nico Dijkshoorn maakt zijn droom waar: Acapella een truckerslied zingen!

Bij de derde editie van de Leidse Olympus stonden onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Maaike Ouboter en Huub van der Lubbe op het podium.

Molenmuseum De Valk deed voor het eerst mee aan de museumnacht. Aan de voet van de molen speelde de Leidse Kluchten Compagnie het stuk ‘Tik van de Molen.’

Komende week vindt op 4, 5 en 6 juni nog het Leiden International Filmfestival Summer Special plaats op het Pieterskerkplein met onder meer de film Grand Budapest Hotel. De Signatures Cultuurweken sluiten zondag af met het SummerJazz Festival in het Leidse Hout. Jungle by Night, Lucky Fonz III, Ilja Leonard Pfeijffer, The Ploctones en Pink Oculus zijn enkele van de optredende artiesten.

Emile van Aelst maakte ook een rondje langs alle activiteiten. Hierboven een selectie van wat hij tegenkwam.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×