Galith Mol een jaar geleden bij haar installatie als raadslid voor D66 Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

D66 Leiden: Galith Mol verlaat de raad

D66-raadslid Galith Mol verlaat de Leidse gemeenteraad. Ze laat weten het raadslidmaatschap niet langer te kunnen combineren met haar baan als docent maatschappijleer en coördinator op een middelbare school: “Het is mij het afgelopen jaar helaas zwaar gevallen om het raadswerk naast mijn baan in het onderwijs uit te voeren. Beide functies kosten ontzettend veel tijd en vergen het uiterste als je hoge kwaliteit nastreeft. Ik kijk terug op een leerzame periode in de raad die in het teken stond van de decentralisaties: de overdracht van onder andere de jeugdzorg aan de gemeente. Ik ben er trots op dat ik daar een steentje aan heb mogen bijdragen.”

Gubbens.jpegMol neemt in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, op 9 juli, afscheid van de gemeenteraad.  Ze wordt opgevolgd door Timo Gubbens die in de periode 2010-2014 al raadslid in Leiden was, maar bij de verkiezingen net buiten de boot viel. Gubbens woont momenteel in Haarlem, maar verhuist binnenkort weer naar Leiden. Na de zomervakantie neemt hij zijn raadszetel in. Welke portefeuille hij krijgt, moet nog besproken worden binnen de fractie.

D66 is met twaalf zetels in de Leidse gemeenteraad met afstand de grootste partij.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×