Over de Hogewoerd loopt een spoor van afval, maar ook langs bijvoorbeeld de Witte Singel staan overal de zakken langs de stoep. (Foto's: Chris de Waard).

LEIDEN IS ONDERGRONDS!!!

IN HET CENTRUM VAN LEIDEN STAAN VUILNISZAKKEN SINDS DEZE WEEK NIET MEER LANGS DE STRAAT! LEIDEN IS NAMELIJK ONDERGRONDS! Als je het maar hard genoeg roept en vaak genoeg herhaalt, ga je het bijna geloven.

Een ritje door het centrum laat op deze vrijdagmorgen echter een ander beeld zien. Er staan inderdaad minder zakken langs de straat, maar de zakken die niet door de bewoners in een ondergrondse container zijn gedeponeerd, worden met nog meer enthousiasme door meeuwen en kauwtjes opengescheurd dan voorheen. Het gevolg van de voedselschaarste die aan het ontstaan is. Die heeft overigens ook effect in de wijken rondom het centrum. Bewoners melden daar dat de meeuwenoverlast toeneemt. Overigens worden ook de wijken voorzien van ondergrondse containers maar het duurt nog even voordat dat klaar is.

Het lijkt erop dat de problemen met de pasjes inderdaad voorbij zijn. Direct naast de ondergrondse containers kom je nog maar weinig zakken tegen. In zo’n bijna elke straat liggen echter wel opengescheurde zakken. Met name op de Hogewoerd en omgeving zijn het bijna Italiaanse toestanden, maar ook in de Korevaarstraat liggen de bewoners zo te zien niet wakker van een zakje, inclusief bijbehorende gevederde vrienden, meer of minder. Op de Witte Singel staat het ook nog vol met zakken. Daar zijn geen ondergrondse bakken, maar de bewoners hebben ook geen rolcontainers. Desgevraagd beperkt de gemeente zich tot de mysterieuze uitleg dat de inzameling van huishoudelijk afval daar ongewijzigd is.

Voorlopig moeten de gemeentelijke vuilniswagens hun rondjes door het centrum dus nog wel blijven maken.

 

Leiden Politiek vollecontainer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×