Rondleidingen door Roomburg op Dag van de Architectuur

Aanstaande zaterdag worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd in het kader van de Dag van de Architectuur. Het thema is ‘ruimte’ en de dag staat in het teken van 25 jaar Vinex. In 1990 presenteerde toenmalig minister Hans Alders (PvdA) de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra (Vinex). Een aanvulling op de Vierde Nota, en samen goed voor de bouw van ruim 800.000 woningen grotendeels in en rond de steden, nieuwe stadswijken, de Betuwelijn, de HSL, de Tweede Maasvlakte en de uitbreiding van Schiphol.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/210396779″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Leiden heeft eigenlijk maar één echte vinexlocatie en dat is de wijk Roomburg. Het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) verzorgt daar twee rondleidingen. Die starten om 13.00 uur en om 15.00 uur. Aanmelden is nodig en kan via deze link. Er wordt verzameld bij Eetcafé ’t Laantje aan de Hoge Rijndijk. Van daaruit gaat men per fiets de wijk in20150528_085618Architect Thomas Rau komt op 30 juni tijdens de Stand van de Stad vertellen waarom hij het gebouw heeft ontworpen zoals hij het heeft ontworpen.

“We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit. Want wat wacht Nederland de komende 25 jaar? En wat is de visie van de regio 071? Dat doen we tijdens de rondleidingen, maar ook  – 10 dagen later – bij Stand van de Stad #9 in Scheltema,” zegt de Leidse architect Patrick Colly, coördinator bij het RAP Leiden. Bij de negende editie van de Stand van de Stad is ook Thomas Rau te gast. Rau is de architect die het gebouw van het ROC Leiden bij station Lammenschans heeft ontworpen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×