Ondernemer Aad de Bruin uit Leiderdorp ging er uiteindelijk met het felbegeerde vaatje haring vandoor. Bertus Bos, de Spakenburgse Visspecialist uit Leiderdorp beloofde alvast om de haringen schoon te maken: "Leiderdorpers onder elkaar he." (Foto's: Chris de Waard).

Haringveiling 3 October Gilde: Ruim 13.000 euro voor Pleintaptoe

De jaarlijkse haringveiling van het 3 October Gilde heeft gisteren 13.410 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de Pleintaptoe die tijdens Leidens Ontzet op de Garenmarkt wordt gehouden. Naast het ‘eerste’ vaatje haring werden er allerlei kavels geveild die door de leden van het gilde waren ingebracht.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/210716533″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard ging naar de veiling, hapte een harinkie mee en sprak na afloop met voorzitter Gerda Schukking van het 3 October Gilde, inval-veilingmeester Rudo Slappendel en Aad de Bruin die eer met het eerste vaatje haring vandoor ging.

Hoeveel het vaatje haring opbracht is niet helemaal duidelijk. Dat werd verkocht via het Amerikaanse systeem. Iedereen betaalt elk bod, ook degene die het vaatje niet bemachtigen. Op die manier kan het totale bedrag aardig oplopen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×