Gemeente Katwijk laat regenboogvlag niet wapperen op Coming-Outdag

18

De gemeente Katwijk is dit jaar niet bereid deel te nemen aan Coming-Outdag. De partij Hart voor Katwijk had daarom gevraagd, en is teleurgesteld met het besluit. Als reactie geeft de partij aan een actie voor te willen bereiden.

Coming-Outdag is, naar Amerikaans voorbeeld, in 2009 door minister Ronald Plasterk ingevoerd om de participatie en acceptatie van homo’s, lesbiennes en biseksuelen te bevorderen. De dag valt jaarlijks op 11 oktober. Het is de bedoeling dat gemeentes op de dag de regenboogvlag voor hun raadhuis laten wapperen. Katwijk wil dat dus niet.

Leiden doet vanaf het begin mee, en heeft onder meer Molen de Valk en de Meelfabriek in het verleden in regenboogkleuren gedrapeerd.

Delen

18 reacties

 1. Coming out day is op een zondag dit jaar. Misschien dat het wel in een aantal steden op maandag 12 oktober wordt gevierd. Er is trouwens landelijk vlaggenbeleid, niet vlaggen op zondag. Veel geouwehoer om niets dus. Jammer dat Sleutelstad niet vraagt wat Leiden doet op zondag 11 oktober, maar heel gemakkelijk een persbericht van een lokaal protestpartijtje overneemt en dan niet eens volledig. Kom daar maar een voor uit de kast….

 2. Jenny Zwart

  Ik vind Katwijk geweldig. Jammer dit weer. Ik geloof niet dat God het erg vind om gewoon van iemand te houden. Zij maken er van dat dit niet kan. Ze zijn tegen alles wat er staat in de bijbel wat liefde betreft. Ze zijn ziende blind. Oh ja ik hou van mijn man . Maar had ook een vrouw kunnen zijn.

  • C. In de vlaginstructie van Nederlandse gemeenten niet op zondag.
   BTW Coming out day dit jaar op 12 oktober? Dan is het geneuzel.

 3. Tja, onder de grond zijn de verschillen tussen atheïsten, christenen, moslims, kapitalisten, communisten, heteroseksuelen en homoseksuelen nauwelijks significant te noemen, meldde een archeoloog mij onlangs nog….

 4. Homoseksualiteit is ook een ziekte, net als pedoseksualiteit. Deze twee ziekten gaan dan ook hand in hand. Goede zet Katwijk die niet zwicht voor deze “mode” ziekten.

 5. een Leids burger op

  ComingoutDag? Die homo’s zijn nu toch wel lang genoeg uit de kast geweest.Vooruit, terug de kast in! En die regenboogvlag ook. En maak er ComingInDag van. 🙂
  ————————————————————————————————-
  ComingoutDag? Daar is toch helemaal geen speciale dag voor nodig.(ComingOutDay, Gayparade: wat zal het volgende zijn?) Wat mij betreft mogen homo’s elke dag op een gepast moment en op een nette, niet provocerende en niet opdringerige manier voor hun geaardheid uitkomen.

  • Piet Pekelharing op

   En die katholieken moeten ook eens ophouden met hun provocerende processies. Hup, terug naar hun schuilkerken. Ga maar lekker weer op zolder jullie Maria en al die bijgoden die jullie heiligen noemen aanbidden.

 6. Een Leids burger op

  Wat het vlaggenvertoon op zondag betreft: Vandaag (zondag 21-6-2015 ca. 13.30 uur) hingen er bij het COC-gebouw aan de Langegracht 2 regenboogvlaggen.
  En het is nog niet eens ComingOutDay…..

Over de auteur

Je bent nu offline