De Koornbrug op Coming-Outdag in 2011 (Foto: COC Leiden).

Gemeente Katwijk laat regenboogvlag niet wapperen op Coming-Outdag

De gemeente Katwijk is dit jaar niet bereid deel te nemen aan Coming-Outdag. De partij Hart voor Katwijk had daarom gevraagd, en is teleurgesteld met het besluit. Als reactie geeft de partij aan een actie voor te willen bereiden.

Coming-Outdag is, naar Amerikaans voorbeeld, in 2009 door minister Ronald Plasterk ingevoerd om de participatie en acceptatie van homo’s, lesbiennes en biseksuelen te bevorderen. De dag valt jaarlijks op 11 oktober. Het is de bedoeling dat gemeentes op de dag de regenboogvlag voor hun raadhuis laten wapperen. Katwijk wil dat dus niet.

Leiden doet vanaf het begin mee, en heeft onder meer Molen de Valk en de Meelfabriek in het verleden in regenboogkleuren gedrapeerd.

Regio comingoutdag2015 comingoutkatwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×