Kraak & Smaak en Sempre Crescendo in het Paard van Troje onder leiding van Guido Marchena. (Foto's: Ivo van Spronsen).

Leids feest in Haagse Paard van Troje

Het Leidse Studentenmuziekgeschelschap ‘Sempre Crescendo’ en het Leidse DJ- en producerstrio Kraak & Smaak triomfeerden afgelopen zaterdag in het Haagse Paard van Troje met een concert waarin klassiek, funk en jazz gladjes in elkaar overliepen. In de behoorlijke volle grote zaal van de Haagse poptempel ging het dak eraf bij verschillende bekende nummers van Kraak & Smaak. Ook de klassieke werken werden met enthousiasme ontvangen.

Onder leiding van Guido Marchena, de orkestdirigent van Sempre Crescendo, speelden en zongen Kraak & Smaak en Sempre onder andere Zadok the Priest van Händel, Jupiter van Holst en Squeeze me van Kraak & Smaak. Marchena kwam op het idee om samen te werken met Kraak & Smaak na een toevallige ontmoeting in Leiden. Nadat Sempre Crescendo vorig jaar in het Concertgebouw had gespeeld, zocht Marchena naar nieuwe mogelijkheden om vernieuwende concertvormen voor zijn muziekgezelschap te bedenken en uit te voeren.

Kraak & Smaak bestaat als muziekformatie sinds 2003 en is net als vele andere Leidse musici internationaal doorgebroken. Sempre Crescendo is een studentenmuziekgezelschap dat sinds 1831 bestaat. Het gezelschap trad onder meer op met de wereldberoemde violisten Yehudi Menuhin en Theo Olof en de componist Frans Liszt.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×