Klanken van straatmuzikanten vullen de binnenstad rond de Hooglandse Kerk in Leiden. (Foto: PR).

Zondag weer Gouden Pet Festival

Komende zondag is rond de Hooglandse Kerk, de Burcht en langs de Nieuwe Rijn weer een keur aan muziekoptredens in het kader van het Gouden Pet Festival.  Er zijn 36 muziekoptredens te beluisteren en te bekijken. Op 18 verschillende plekken, vaak bij sfeervolle terrasjes vertonen de straatmuzikanten hun kunsten. Vanaf 13:00 uur brandt het festival los.

De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat landelijk bekend staat als één van de grootste en gezelligste straatmuzikantenfestivals van Nederland. 36 deelnemers uit het hele land worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie. Op het Hooglandse Kerkplein staat het hoofdpodium als centraal punt, waar om 16:30 uur ook de finale plaatsvindt. Hier zullen de finalisten strijden om De Gouden Pet, een bijbehorend geldbedrag én natuurlijk eeuwige roem. Ook de nummers 2 en 3 vallen in de prijzen.

Gouden Pet winnaars van een aantal jaren geleden zijn de inmiddels welbekende bands Blaze of Glory, Buzzking en The Cannonball Johnsons.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×