Leiden Culinair vanaf morgen vier dagen op de Garenmarkt

Nog één nachtje slapen en dan opent Leiden Culinair de poorten aan de Garenmarkt. De hoofdentree is dit jaar voor het eerst aan de voorzijde. Recht tegenover het Levendaal. die oude wens van de organisatie kon dit keer eindelijk in vervulling gaan, omdat de omgeving opnieuw is ingericht. Eerder was er op die plek een bushalte.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211763545″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Voorzitter Rob van Marwijk vertelt hoe het proeflokaal op de Garenmarkt dit jaar is opgezet.

Qua opzet is Leiden Culinair dit jaar iets anders dan de afgelopen jaren. In plaats van alleen uitgifteloketten zijn eer nu ook weer vier terrassen. De megaparasol ‘Perfect Sky’ is ingeruild voor een enorme bedoeïenentent en voor het eerst in lange tijd wordt er weer betaald met munten. Die gaan overigens niet, zoals in de eerste jaren van Leiden Culinair bij de Pieterskerk, pegels heten.

Aan Leiden Culinair doen dit jaar 14 restaurants mee. Verder is er een uitgebreid muzikaal programma. Volgens jaar bestaat het festival 30 jaar. die bijzondere editie wordt nog op de Garenmarkt gehouden, daarna verkassen de tijdelijke restaurants voor enkele jaren nar de Lammermarkt. Bij de Garenmarkt wordt dan de tweede ondergrondse parkeergarage aangelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×