In het verleden is de plaatsing van de wijkcontainers vaak ten koste gegaan van parkeerplaatsen. Nu ook de wijken ondergronds gaan, worden die plekken 'teruggegeven'. (Foto's: Chris de Waard).

Extra parkeerplaatsen in Leidse wijken

Verspreid over de stad krijgt Leiden er in de loop van het jaar zo’n 70 parkeerplekken bij. Nu in het centrum overal de ondergrondse containers zijn geplaatst, komen de wijken aan de beurt. De grote wijkcontainers maken plaats voor ondergrondse. Dat is niet alleen mooier, ze┬ánemen ook een stuk minder plaats in, omdat de opslag van huisvuil vooral ondergronds gebeurt.

2015-06-24 09.03.46Als in de toekomst overal in Leiden betaald parkeren is ingevoerd en veel vreemdparkeerders de ondergrondse garages ingedwongen zijn, is het moment daar om te bekijken of er een overschot ontstaat aan parkeerplaatsen in de wijken. Pas als de politiek het daar over eens is, komt het moment dat overwogen kan worden om parkeerplekken in de ruilen voor bomen of ander groen. Dat bleek gisteren in de raadscommissievergadering waar GroenLinks een dappere poging deed om nu al meer groen in de wijken te regelen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×