Wethouder Damen zet de eerste plantjes in de aarde aan de Trompstraat (Foto's: Chris de Waard)

Wethouder Damen legt eerste geveltuintje Zeeheldenbuurt aan

Deze middag heeft wethouder Marleen Damen samen met buurtbewoners het eerste geveltuintje van de Zeeheldenbuurt van plantjes voorzien. De geveltuintjes zijn onderdeel van het project “Vergroenen van de wijk”, waarbij bewoners samen helpen de Zeeheldenbuurt groener te maken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211765002″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De afgelopen weken konden bewoners zich bij de groencommissie aanmelden voor een geveltuin. Stedelijk Beheer haalde vervolgens de stoeptegels en het zand weg om een tuin mogelijk te maken. Achttien huizen hebben zich aangemeld, meldde Annemarie Koopman van de buurtvereniging.

Door de gehele wijk liggen er nu nu nog lege geveltuintjes, klaar om beplant te worden. De grootste ligt op hoek van de Evertsenstraat en de Kortenaerstraat, met een totale lengte van elf meter.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×