(Foto's: 112 Sleutelstad).

Brandweer bevrijdt buurtkat uit fietsenstalling

De brandweer is vannacht flink in touw geweest om buurtkat Luc van de Lange Mare te ontzetten. Luc was de fietsenstalling van de Romanuszaal aan de Lange Mare ingelopen en toen die ging sluiten, zat de buurtkat opgesloten.

DSC_5017Omwonenden konden het klagelijk gemiauw van Luc niet aanhoren en belden de brandweer. Die kwam met een ladder, waardoor een van de brandweermannen over de muur kon klimmen om de deur van binnenuit te openen. Even later kon een dolgelukkige eigenaresse de kat weer in haar armen sluiten. Zo te zien naar wederzijds genoegen. Luc is een echte stadskat. Hij heeft wel een baasje, maar heeft de Lange Mare en omgeving tot zijn territorium gemaakt en loopt de winkels binnen, waardoor iedereen hem kent.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×