Doek valt alsnog voor jazzclub Chat Noir

chatnoirOpen, dicht, open.. en over een paar dagen toch weer dicht. Maar nu definitief. Het is jazzclub Le Chat Noir niet gelukt om een plekje te veroveren in de Leidse uitgaanswereld. Begin dit jaar opende de sfeervolle club de deuren aan de Morsstraat om een goeie maand na de opening de deuren weer te sluiten. Wegens ziekte van eigenaar Turgay. Even was het onduidelijk of de zaak weer open zou gaan, maar na twee maanden was dat half april toch weer het geval. Opnieuw tijdelijk, zo blijkt nu. Per 1 juli gaat de deur weer op slot.

 

“Aan alle trouwe en enthousiaste bezoekers en musici van Le Chat Noir moeten we mededelen dat de jazzclub op deze plek per 1 juli gaat verdwijnen. Het bezoekersaantal levert helaas te weinig op om de kosten te dekken,” zo meldt Martin Rohde – die medeorganisator was van de optredens in de jazzclub – namens eigenaar Turgay.

Le Chat Noir zal volgens Rohde niet helemaal stoppen: “Het pand aan de Morsstraat zal als jazzclub per 1 juli verdwijnen, maar de Chat gaat op andere plekken, ook buiten Leiden, jazzevenementen organiseren.”

Vanavond speelt het Jan Reinen Trio in Le Chat Noir, morgen is er een Soul & Funk concert van James & Black met DJ Phil Ross en op zaterdag 27 juni staat als afsluitende act Saskia Laroo op het podium met een spectaculair optreden.

Voor de optredens op vrijdag en zaterdag bedraagt de entree 7,50 euro.

Cultuur Leiden chatnoir


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×