Uitbreiden van het aantal sportvelden op het terrein tussen de Van Vollenhovenkade en de Kanaalweg lijkt uitgesloten zonder het Roomburgerpark aan te tasten en dat is vooralsnog onbespreekbaar. Daarom kijkt de gemeente nu naar andere mogelijkheden. (Foto's: Vrienden van het Roomburgerpark).

Toekomst Leidse hockeyers mogelijk aan Voorschoterweg

Uitbreiding van het aantal hockeyvelden aan de Van Vollenhovenkade houdt de gemoederen in Leiden al geruime bezig. Onder zoek na onderzoek leverde de afgelopen periode eigenlijk alleen maar onmogelijkheden op. Sportvelden uitbreiden in het Roomburgerpark stuit op enorme weerstand. Zowel van omwonenden als in de Leidse politiek. Om die reden kijkt sportwethouder De Wit nu ook naar hele andere oplossingen.

Eén daarvan is een nieuw sportcomplex langs de Voorschoterweg. Daar wordt ook het nieuwe Combibad de Vliet gebouwd en wellicht verhuist ook de ijsbaan die nu nog is gevestigd in een oude hal aan de Vondellaan er naartoe.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×