Eigenaar en ontwikkelaar Ab van der Wiel van de Meelfabriek kan zich voorstellen dat mensen een beetje sceptisch zijn over de herontwikkeling van het industriële complex, maar hij gaat dit najaar echt van start. (Foto: Hielco Kuipers).

Eigenaar Meelfabriek: "Over twee jaar wonen hier mensen"

Direct na 3 oktober begint de herontwikkeling van de Meelfabriek. Eind vorige week maakte eigenaar Ab van der Wiel een herziene planning bekend voor de bouw en verbouw op het complex en vandaag geeft hij bij Sleutelstad een uitgebreide toelichting op de plannen die na 29 jaar eindelijk heel concreet zijn geworden. Zo concreet dat hij een boude uitspraak wel aandurft: “Over twee jaar wonen hier mensen!”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213459496″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard in gesprek met eigenaar en ontwikkelaar Ab van der Wiel van De Meelfabriek. Achteraf was het een gevalletje van jeugdige overmoed, zo geeft Van der Wiel nu wel toe: “Ik was 28 toen ik naar Meneba stapte met een plan voor de Meelfabriek. Ik had in New York gezien hoe je met zo’n industrieel complex om kunt gaan. Als ik had geweten dat het 29 jaar zou duren had ik het niet gedaan, maar ik ben blij dat ik het niet wist. Ik heb zeker geen spijt, want het wordt heel bijzonder.”

Na de zomer start de bouw van de studentenflats voor DUWO als eerste. Onder die twee appartementsgebouwen komt een parkeergarage. Niet alleen voor die nieuwe bewoners, maar ook voor de omwonenden die nu nog gebruik maken van het Looiersplein. Ook wordt in die eerste fase de 49 meter hoge Meelfabriek toren gebouwd met daarin 36 nieuwbouw appartementen.

zwembad.jpgFase twee start volgend jaar. Dan wordt onder andere Azurro gebouwd. Het Spa- en Wellness centrum aan de kant van de Zijlsingel. Daar was het enkele jaren ook al gepland, later veranderde Van der Wiel van gedachten en situeerde Azurro o pde plek waar nu de Meelfabriek toren komt. Omdat dat niet helemaal in het bestemmingsplan paste dreigde vertraging en keerde Van der Wiel terug naar zijn oorspronkelijke plan. Inclusief zwembad op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad.

 

 

 

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×