Met een graafmachine werd het gat in de dijk zo snel mogelijk weer gedicht. (Foto's: 112 Sleutelstad).

Dijkdoorbraak in Oostvlietpolder

Aan de Hofvlietweg in de Oostvlietpolder is gisteravond de dijk doorgebroken die om het depot ligt waarin de bouwcombinatie Besix – Dura Vermeer de afgegraven grond stort van de Lammermarkt parkeergarage. Afgelopen week bracht Sleutelstad samen met omgevingsmanager Marieke Duineveld van de bouwcombinatie nog een bezoek aan het depot waar de vijf kilometer lange buis uitkomt die bij de Lammermarkt in de Rijnsburgersingel begint.

Het depot bestaat uit een weiland waarvan de toplaag is afgegraven. Die toplaag ligt als een dijk om het depot heen en is verstevigd met rijplaten. Toch ging het gisteren op mis en zakte een stuk van de dijk in, waardoor het water met slib de polder in kon lopen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×