Religieuze bijeenkomsten Juliana en vogelzang

 

”Niet Koningin Juliana, maar prins Bernhard lag dwars,” aldus journalist Han van Bree. Hij onderzocht de religieuze bijeenkomsten van Koningin Juliana die gehouden werden tussen 1947 en 1957. Zijn boek De geest van het Oude Loo- Juliana en haar vriendenkring 1947-1957 is te koop bij de boekhandel.

 

 

Redactrice Lotte Koppenrade maakt ons weer wijzer met vers wetenschapsnieuws. Beter een kopje thee tijdens de warme dagen, genetische diversiteit loont, bacteriën werken samen en de natuur die depressies tegen gaat.

 

 

Promoverend bioloog en neurowetenschapper Michelle Spierings spreekt aanstaande zondag op het Leidse cultuurfestival Picknick tussen 14.00 en 14.30 in het Van der Werfpark. Zij vergeleek mensen met zingende vogels bij het aanleren van klanken. Zij concludeerde dat de mens niet uniek is in het taalverwervingsproces.

 

 

Redactrice Lotte Koppenrade vertelt over zeepaardjes die robotdesign inspireren en schietpartijen op scholen die aanstekelijk zijn.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×