Papieren bekeuring verdwijnt dit jaar

Nog dit jaar verdwijnt het zogenoemde ‘geeltje’. Dat is de papieren bekeuring die wordt uitgereikt aan iemand die een bekeuring krijgt of dat wordt achtergelaten onder een ruitenwisser als door de politie een (verkeers)overtreding wordt geconstateerd.

nieuwe-mededeling-van-beschikking

De papieren bekeuring gaat verdwijnen. Tot medio 2016 wordt het uitschrijven van bekeuringen stapsgewijs gedigitaliseerd. Op het moment dat een agent iemand staande houdt die een (verkeers)overtreding heeft begaan, krijgt zo iemand alleen nog een ‘Mededeling van Beschikking’. Nu is dit een afschrift van de handgeschreven bon, het zogenoemde geeltje.

 

 

Bij het uitschrijven van een digitale bon wordt dit geeltje vervangen door een label dat om een ruitenwisser, een handvat of om een dakrail van een auto aangebracht kan worden. De mededeling lijkt op het kofferlabel dat door vliegmaatschappijen wordt gebruikt. Dit label is zo gemaakt dat het bij verwijdering stuk gaat. Gegevens zoals de aard van de overtreding, het bedrag en de naam van de verbalisant worden pas bekend als de sanctie is ontvangen. Het duurt ongeveer zes dagen voordat de kentekenhouder de sanctie thuis krijgt.

Doel van de digitalisering is een snellere administratieve afhandeling op straat en het sneller toezenden van bekeuringen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×