Tessa van Schagen tweemaal vierde van Europa

Bij het Europees kampioenschap voor neo-senioren in Tallinn mikte Tessa van Schagen tweemaal op het podium, maar het werd tweemaal een vierde plaats in de Estse hoofdstad. Na het brons op de 200 meter bij het EK voor junioren in 2013 was de Europese titelstrijd voor atleten van 20-22 jaar het logische vervolg voor de Leidse sprintster. Tessa won overtuigend haar serie op vrijdag in een fraaie tijd van 23.35, maar helaas stond er net iets teveel rugwind om deze als nieuw persoonlijk record te tellen. In de finale op zaterdag leek ze vanuit baan 3 opnieuw een inhaalrace te lopen, maar in het laatste deel van de race bleven de Duitse en Franse concurrentes haar toch voor. Rebekka Haase won na de 100 ook de 200 meter. Tessa bleef met 23.59 een tiende van een seconde verwijderd van het brons.

Op de slotdag was er nog een tweede kans om met een medaille naar huis te keren. Met de estafetteploeg 4 x 100 meter plaatste Tessa zich ’s morgens vrij eenvoudig voor de finale met een tijd van 44.46. Als tweede loopster nam ze het stokje over van Sacha van Agt en gaf het weer door aan Naomi Sedney, de Zoetermeerse die op de 100 meter ook al vierde was geworden. Slotloopster Eefje Boons was de grote verrassing in Tallinn op de 100 meter horden met een zesde plaats. Conclusie van de series was dat het lopen goed was, maar dat de wissels beter konden. Helaas lukte dat in de finale niet om die te verbeteren. Er werd namelijk exact dezelfde tijd gelopen door het viertal, maar nu waren de Zwitsers net iets sneller, dus andermaal een vierde plaats voor de Nederlanders.

Noah Schutte ten onder in de Koreaanse hitte
Dat de finale halen van de 5000 meter bij de Universiade in Gwangju zou een zware opdracht zou worden, wist Noah Schutte vooraf. Het niveau bij deze ‘Olympische Spelen voor studenten’ is altijd erg hoog, dus er zou een flinke verbetering van zijn persoonlijk record nodig zijn. Tot 4000 meter kon hij het hoge tempo in de tweede serie volgen, maar daarna stortte hij volkomen in. “Mijn benen wilden niet meer, ik ben nog nooit zo kapot gegaan”. Het resulteerde in een tijd boven de 15 minuten. Over de reden van deze inzinking tast Noah nog wat in het duister, maar vermoedelijk toch de forse hitte (31 graden) in Korea. Al met al is de 20-jarige student econometrie een mooie ervaring rijker.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×