Gekapte bomen op het Bio-sciencepark. (Archieffoto: Dick de Vos).

Onnodige kapvergunning voor honderd bomen

De gemeente Leiden heeft voor honderd bomen onnodig een kapvergunning afgegeven. Dat bleek op 10 juli tijdens een hoorzitting van de bezwarencommissie. Althans dat bleek uit de woorden vergunninghouder Heijmans. Deze kwam tijdens de hoorzitting met het bericht dat ruim honderd van de 478 bomen toch niet hoefden te worden gekapt. Die bomen zaten de ontsluiting van het Bio Sciencepark namelijk niet in de weg.

De Bomenbond Rijnland is blij dat de ruim honderd bomen niet gekapt zijn, maar is ook verbaasd. “Grote Vraag is waarom voor deze bomen überhaupt een vergunning is verleend? De bomen staan nota bene op de Groene kaart,” schrijft de Bomenbond-woordvoerder op hun Facebook-pagina. De Bomenbond roept raadsleden op om kritische vragen te stellen.

Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×