Archeologische werkzaamheden op het Lakenplein, eerder vandaag (Foto's: Chris de Waard).

Meer archeologische opgravingen op Lakenplein

In juli en augustus wordt het Lakenplein, bij de Meelfabriek, blootgesteld aan nieuw archeologisch onderzoek. Eerder werd, tijdens de voorbereidingen van de bouw van het appratementencomplex Het Groene Lakenplein, een aantal interessante vondsten gedaan.

De mooise vondsten waren zeer good bewaard gebleven fundamenten van 17e eeuwse wevershuisjes. Deze worden nader bekeken. Daarna zal op een dieper niveau worden gezocht naar eventuele resten uit de Middeleeuwen.

De opgravingen, uitgevoerd door IDDS Archeologie, zullen de bouw niet in de weg gaan zitten. De Woningcorporatie Portaal zal op een nader te bepalen tijdstip een open dag organiseren, zodat ieder die dat wil een kijkje kan nemen bij de opgravingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×