Het parkeerterrein op het Looiersplein wordt bebouwd. Omwonenden kunnen in de toekomst parkeren in de garage onder de nieuwbouw. (Archieffoto's: Chris de Waard).

Parkeerplaatsen Looiersplein gecompenseerd in Meelfabriek-garage

De gemeente Leiden heeft een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Ab van der Wiel van de Meelfabriek over de compensatie van 56 openbare parkeerplaatsen die verdwijnen als gevolg van de bouwplannen op het Looiersplein. Daar bouwt Van der Wiel in opdracht van studentenhuisvester DUWO twee appartementengebouwen.

Voor de omwonenden komen er parkeerplaatsen in de nieuw te bouwen parkeergarage onder het Meelfabriek-terrein. De vergunning voor die parkeergarage wordt dit najaar aangevraagd. Voor de bouw van de studentenwoningen met bijbehorende parkeergarage aan de Waardgracht / Looiersplein, is inmiddels een vergunning afgegeven en zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×