Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer is één van de drie houtblazers die woensdag samen optreden tijdens het Hortus Festival. (Foto: PR).

Vive la France in Hortus Leiden

Woensdag 29 juli staan op het podium van het Hortus Festival de klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, fagottist Jonathan Reeder en hoboïst Bram Kreeftmeijer. Het houtblazerstrio verzorgt een avond puur Franse muziek in de Hortus Botanicus in Leiden en speelt in het programma Trio d’Anches de Paris werk van onder meer Joseph Canteloube, Henri Sauguet en Darius Milhaud.

“Canteloube reisde door heel Frankrijk om inspiratie op te doen voor zijn volksmelodieën”, vertelt Jonathan Reeder: “Zijn muziek ging over de liefde, het leven, geluk. Het stuk Rustiques, waarmee we ons optreden afsluiten, is misschien wel zijn allermooiste en in ieder geval het meest originele werk. In het Rêverie van dit driedelige stuk wordt op indrukwekkende wijze de stilte bezongen.”

Darius Milhaud schreef vooral muziek om het leven te vieren. Het trio speelt zijn Suite d’après Corrette, die hij componeerde voor een uitvoering van Romeo en Julia. Jonathan speelt in Leiden een aantal stukken op een zeldzame en authentieke Franse fagot.

Trio d’Anches de Paris
Woensdag 29 juli 2015 om 20.00 uur
Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden
Tickets & Info: www.hortusfestival.nl
Concertkaarten € 26,00 –
Early Bird-tarief € 23,40 (voor de snelle beslissers)

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×