Waar je je fiets moet stallen bij het station is weer even wennen. Door de geplande bouw- en sloopwerkzaamheden zijn veel tijdelijke stallingen verplaatst. (Foto's: Chris de Waard).

Deel fietsenstallingen bij Leiden Centraal dicht

Sinds deze week is de fietsenstalling naast het Visitor Centre tegenover de ingang van het Centraal Station gesloten. Op die plek starten binnenkort de werkzaamheden voor de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok. De fietsenstalling onder de taxistandplaats gaat in augustus drie weken dicht wegens groot onderhoud. Fietsers kunnen hun fiets stallen op de Trafolocatie tegenover het Ibis hotel en vanaf 1 augustus ook gratis in een van de NS-stallingen.

Tot en met 27 juli is de stalling naast het Visitor Centre nog beperkt toegankelijk. De dubbele rekken worden als eerste verwijderd. Vanaf aanstaande maandag worden ook de lage rekken weggehaald en is de stalling definitief dicht. De dubbellaags rekken van de stalling naast het Visitor Centre worden verplaatst naar de stalling tegenover het SVB-gebouw.

In de fietsenstalling onder de Taxistandplaats vindt in augustus groot onderhoud plaats aan enkele glazen platen, betonwerk, leuningen en verlichting. Daarvoor moet de stalling vanaf 10 augustus drie weken dicht.

Vanaf 1 augustus is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van de fietsenstallingen van de NS aan de voor- en achterzijde van het station. Een beperkt deel van de stallingen is hiervoor aangewezen, maar er is geen garantie op ene plek. Vol is vol. Naast gratis, onbewaakt stallen is het mogelijk om een maand- of jaarabonnement te kopen voor de NS-stalling. Dan staan fietsen en scooters bewaakt en is er altijd plek.

In de overdekte stallingen mag een fiets maximaal twee weken staan. Bij de andere stallingen is de stallingstermijn maximaal 4 weken.

Fietsen, die bij de start van de werkzaamheden nog in de stalling naast het Visitor Centre staan of na 10 augustus onder de taxistandplaats staan, worden verplaatst naar het gemeentelijk fietsendepot aan de Willem Barentszstraat 20. Ze kunnen binnen 90 dagen met fietssleutel worden opgehaald. Fietsen worden ook verplaatst als ze langer dan vier weken gestald staan (weesfiets). Ook weesfietsen staan bewaakt op Willem Barentszstraat 20.

Zie voor meer informatie over de werkzaamheden in het gebied www.leiden.nl/stationsgebied

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×