Richard den Os gaat vanaf september aan de slag als assistent-coach van ZZ Leiden Basketbal. Hij neemt dan meteen de trainingen voor zijn rekening, omdat hoofdcoach Casteels dan nog als bondscoach van België ictief is op EuroBasket 2015. (Foto: PR).

Den Os assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden

Richard den Os wordt komend seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden de assistent van coach Eddy Casteels. Daarnaast krijgt Den Os de leiding over het team van Zorg en Zekerheid Leiden dat in de Dutch Talent League uitkomt.

De 49-jarige Den Os heeft bij Zorg en Zekerheid Leiden al eerder ervaring opgedaan als assistent-coach. In het seizoen 2008/2009 nam hij naast hoofdcoach Ivo Boom plaats op de bank. Na het tussentijdse ontslag van Boom kreeg Den Os de leiding over de hoofdmacht als interim-coach. Onder zijn leiding werden twee wedstrijden gespeeld. Zijn debuut als hoofdcoach leverde in Den Helder een nederlaag met twee punten verschil op, daarna volgde een zege op Weert. De winst tegen de Limburgers was destijds de eerste overwinning na elf nederlagen op rij.

Met de komst van Toon van Helfteren schoof Den Os weer een plaatsje naar achteren. De functie als assistent van Van Helfteren vervulde Den Os 2,5 jaar. De befaamde thuiswedstrijd op 29 mei 2011 tegen Donar, waarin na drie verlengingen het eerste kampioenschap werd binnengehaald, betekende de laatste wedstrijd van Den Os bij het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden.

In diezelfde periode was Den Os ook coach van het tweede team dat in de promotiedivisie uitkwam. Vanaf 2011 nam hij twee teams van Zorg en Zekerheid Leiden onder zijn hoede. Eerst twee seizoenen onder 20 jaar en onder 16 jaar, afgelopen seizoen was Den Os coach van het promotiedivisieteam en het team onder 18 jaar.

Komend seizoen wil het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden samenwerking tussen de hoofdmacht en het team in de Dutch Talent League bevorderen. De Dutch Talent League, die vorig jaar in het leven is geroepen, is een competitie voor spelers onder 24 jaar. In het eerste seizoen eindigde Zorg en Zekerheid Leiden op de negende plaats.

Den Os zal in de voorbereiding een belangrijke rol gaan vervullen. Hoofdcoach Eddy Casteels is als bondscoach van België in september nog actief op EuroBasket 2015, waar Nederland voor het eerst sinds 1989 ook weer aan meedoet. De voorbereiding van Zorg en Zekerheid Leiden op het nieuwe seizoen begint op 1 september. Den Os zal dan de trainingen voor zijn rekening nemen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×