Hardleerse snorfietser weer gepakt zonder rijbewijs

Afgelopen nacht zagen agenten rond 3.30 uur een snorfiets rijden over de Churchilllaan. Toen ze de bestuurder wilden controleren en een stopteken gaven, ging de snorfietser er vandoor. Hierop ontstond een korte achtervolging.

Op de Cornelis Schuytlaan werd geprobeerd of de snorfietser klem te rijden. Dat mislukte, maar even verderop konden agenten hem alsnog tot stoppen dwingen toen hij via de bussluis wilde ontsnappen naar de Coebel. De bestuurder kwam daarbij ten val en ging er te voet vandoor richting het Jacques Urlusplantsoen. Inmiddels was de politie al met meerdere eenheden in de omgeving aanwezig en aI snel zagen agenten de bestuurder de Churchilllaan oversteken richting de Telderskade. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden.

Uit het politiesysteem bleek dat de verdachte al drie keer eerder was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs op de
snorfiets. Op het politiebureau bleek dat hij bovendien onder invloed was van drugs. Hij bekende het drugsgebruik, waarop bloed bij hem werd afgenomen. Dat zal worden onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×