Kaalslag aan Rijn en Schiekade

De ene na de andere boom is vanmiddag omver gegaan aan de Rijn en Schiekade in Leiden. De straat staat vol met enorme markante bomen die bovendien in deze tijd van het jaar vol in het blad staan. Een flink aantal kom niet tegen de kracht van de zomerstorm op en legde letterlijk het loodje. Een aantal andere bomen staat op omvallen. Deze worden preventief omgezaagd. Minstens één auto kreeg de volle laag en is total loss.

2015-07-25 14.53.22Door de hele straat liggen bomen omver of zijn enorme takken afgebroken. Sommige zijn op auto’s en boten gevallen. In hoeverre daar nog schade is ontstaan is niet te zien zolang de bomen niet zijn weggehaald. Dat gebeurt overigens in rap tempo. Meerdere teams van de gemeente en particuliere boomverzorgingsbedrijven zijn met man en macht bezig de weg weer vrij te maken.

112 Sleutelstad Leiden zomerstorm2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×