Puur afgelast: Pure pech voor festival bij Vlietland

“We willen het niet geloven, we konden het niet voorkomen,” zo meldt de organisatie van Puur Festival dat vandaag zou plaatsvinden op recreatiegebied Vlietland. Ook voor onze regio heeft het KNMI inmiddels code rood afgegeven en daarom gaat het festival niet door. Op last van gemeente, brandweer en politie is Puur Festival afgelast. De burgemeester heeft daarvoor een noodbevel gegeven.

Gisterochtend is er nog spoedoverleg geweest tussen organisatie en gemeente. Toen werd al geopperd dat het wellicht beter was het festival af te gelasten, maar Puur heeft toen voorgesteld om twee uur later te beginnen. Dat gaf meer tijd om de ontwikkelingen van het weer af te wachten.

“Het mocht het niet baten. Het is de eerste zomerstorm in 5 jaar en precies op de dag waar wij allen zo ontzettend naar toe leefden. Maanden inspanning, werk en voorbereiding verandert in een dag van ellende en teleurstelling.
We overleggen dit weekend met de verzekering, de ticketprovider, met alle partijen die ons maar kunnen helpen. We willen alle bezoekers graag kosteloos stellen, al weten we nog niet wat dat voor ons betekent.”

De afterparty in Gebr. de Nobel gaat vanavond gewoon door. “We snappen dat je als bezoeker enorm teleurgesteld bent. Voor ons geldt dat ook. Vanavond drinken wij ons verdriet weg bij de afterparty. We hopen samen met jullie.”

112 Sleutelstad Cultuur Leiden puurfestival zomerstorm2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×