Het Puur Festival vond de afgelopen twee keer plaats in Oegstgeest. Nu het Lammermarktplein klaar is, wil de organisatie naar Leiden verkassen. (Foto's: PR).

Puur Festival wil naar Lammermarkt

Het Puur Festival komt naar Leiden. De organisatoren van het festival dat de eerste twee edities bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest organiseerde heeft nu het oog laten vallen op de Lammermarkt bovenop de nieuwe parkeergarage. Op 24 maart staat het Lammermarktplein daarom in het teken van house, dance en trance. De organisatie verwacht 1.500 bezoekers.

Wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt ziet het festival met gemengde gevoelens komen. “De organisatie zegt geluidoverlast zoveel mogelijk  te willen voorkomen. Daarom staan de geluidboxen naar beneden en op Molen de Valk gericht en zoveel mogelijk van de woonwijken af,” zo meldt de vereniging. “Maar dat het festival in een woonwijk plaatsvindt en voor de deur van ongeveer honderdtwintig appartementen aan de Molenwerf, Lammermarkt en Marepoortkade en de ongeveer vijftig woningen aan de Rijnsburgersingel rondom Molen De Valk wordt voor het gemak over het hoofd gezien.”

Cultuur Leiden puurfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×