Puur Festival wil naar Lammermarkt

2

Het Puur Festival komt naar Leiden. De organisatoren van het festival dat de eerste twee edities bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest organiseerde heeft nu het oog laten vallen op de Lammermarkt bovenop de nieuwe parkeergarage. Op 24 maart staat het Lammermarktplein daarom in het teken van house, dance en trance. De organisatie verwacht 1.500 bezoekers.

Wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt ziet het festival met gemengde gevoelens komen. “De organisatie zegt geluidoverlast zoveel mogelijk  te willen voorkomen. Daarom staan de geluidboxen naar beneden en op Molen de Valk gericht en zoveel mogelijk van de woonwijken af,” zo meldt de vereniging. “Maar dat het festival in een woonwijk plaatsvindt en voor de deur van ongeveer honderdtwintig appartementen aan de Molenwerf, Lammermarkt en Marepoortkade en de ongeveer vijftig woningen aan de Rijnsburgersingel rondom Molen De Valk wordt voor het gemak over het hoofd gezien.”

Delen

2 reacties

  1. Ik heb jaren aan de garenmarkt gewoond en daar hadden we in de zomer ook gemiddeld 1 festival per maand. Zo heel veel last heb je er nou ook weer niet van.

  2. Bas van Dijck op

    Klopt erg weinig van het artikel. Het is helemaal niet alleen een house, dance en zeker geen trance festival. Daarnaast gaat het hier om het Puur Winter Festival. Dit is anders en kleiner dan het Puur Festival in de zomer, dat overigens al z’n 5e editie in gaat dit jaar en niet de 2e. Voordat Puur op de Klinkenberg plaats vond, was het 2 jaar lang op recreatiegebied Vlietland in Leidschendam-Voorburg. Check dus in het vervolg even je feiten Sleutelstad, hoor en wederhoor. Thanks!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline