De oogst is binnen, de wijn gebotteld en nu ook weer op de kaart bij een aantal restaurants in Leiden: Issoria wijn. Op de foto voorzitter Wim de Leeuw van de Vrienden van Issoria, Michiel Eradus van Eradus Wines en Eric-Paul Sanders van Sanders Wijnkopers. (Archieffoto: PR).

Leidse Issoria-wijn weer op de kaart bij Leidse restaurants

fles issoria 2014De ‘Leidse’ Issoria by Eradus wijn is weer verkrijgbaar in een aantal van de betere restaurants in Leiden. Issoria by Eradus is een witte wijn die speciaal voor Hospice Issoria in samenwerking met Sanders Wijnkopers uit Leiden werd gemaakt. Van elke verkochte fles komt € 2,= ten goede aan Hospice Issoria.

Hospice Issoria is sinds 2013 gevestigd aan de Burggravenlaan 11. Issoria is er voor iedereen die op korte termijn verwacht te overlijden. Iedereen is welkom, ongeacht levensovertuiging, achtergrond of leeftijd. Hospice Issoria is voor zijn voortbestaan afhankelijk van giften en donaties. Elk jaar spant de stichting Vrienden van Issoria zich in om het exploitatietekort van het hospice aan te vullen door de organisatie van acties zoals bijvoorbeeld de Slag om Leiden en ‘Hollen voor Hospice Issoria’ tijdens de Leiden Marathon.

De verkoop van de wijn ‘Issoria by Eradus’ is een initiatief van de stichting, dat nu wegens het succes van de eerste ‘oogst’ voortgezet wordt. Tot 1982 was Har Eradus bloemist in de Haarlemmerstraat. In dat jaar verhuisde het gezin naar Nieuw-Zeeland waar Har een wijngaard kocht. Vanaf 2002 kwam Eradus Sauvignon Blanc op de markt. Deze wijn werd al snel ontdekt door de internationale wijnschrijvers. Inmiddels staat de wijn op de wijnkaarten van beroemde restaurants zoals The Fat Duck (Londen) en Jamie Oliver’s Fifteen (Melbourne). Eradus Wines is inmiddels in handen van de tweede generatie, Michiel en Hanna Eradus. Speciaal voor Issoria werd, in samenwerking met Sanders Wijnkopers uit Leiden, een bijzondere cuvée ontwikkeld: Issoria by Eradus.

Issoria by Eradus is binnenkort te drinken bij de restaurants In den Doofpot, De Engelbertha Hoeve, Brasserie Meelfabriek Zijlstroom, In Den Gapenden Eter, Restaurant Dartel en Restaurant / Grand Café De Vriend, Restaurant Kitch&, Restaurant Het Haagse Schouw en Bistro Bord’o.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×