Bij het valse briefje klopte het getal 50 niet. (Foto: Politie Leiden).

Politie Leiden waarschuwt: Vals geld in omloop

Bij de Hoogvliet supermarkt aan de Kennedylaan in Leiden Zuid-West heeft een man gisteren geprobeerd om zijn boodschappen afrekenen met vals geld. Hij betaalde met twee briefjes van 50 euro. Bij controle van de briefjes bij de kassa bleek dat één briefje vals was.

De politie werd gebeld en de man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat het valse briefje nauwelijks van een echt briefje te onderscheiden was. Alleen het getal ’50’ op het briefje klopte niet helemaal. Ook ontbraken er nog enkele andere echtheidskenmerken, waardoor vastgesteld kon worden dat het om een vals briefje ging.

De man werd door de politie verhoord. Aan de hand van dat verhoor besloot de Officier van Justitie geen straf op te leggen. Het valse briefje leek zó erg op echt geld en de politie kon niet aantonen dat de man bewust met vals geld had betaald. Het valse briefje is vernietigd.

Op de website van de Nederlandse Bank staat meer informatie over het herkennen van vals geld.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×