Politie houdt slag om de arm bij beroving Hofvlietweg

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de gewelddadige beroving die afgelopen woensdagavond rond 22.10 uur zou hebben plaatsgevonden op de Hofvlietweg. Zou. want de politie vindt het verhaal van het slachtoffer maar vreemd en sluit niet uit dat het is verzonnen. “Maar we staan er met open vizier in,” zegt een politiewoordvoerder desgevraagd tegen Sleutelstad: “We hebben geen aanwijzingen dat het niet zo is gebeurd, maar ook niet dat het wel zo is.”

Het 37-jarige slachtoffer uit Leiden heeft verklaard dat de auto van de twee verdachten,  een grijze Volkswagen Golf, op de snelweg voor hem ging rijden. Met behulp van een matrixbord zou hij vervolgens zijn meegenomen naar de Hofvlietweg die deels parallel loopt aan de A4. Op het bord stond de tekst  ‘Politie volgen’. Het slachtoffer zou vervolgens zijn mishandeld, bedreigd en beroofd.

Het lijkt er op dat er niets is buitgemaakt en ook bleek in het ziekenhuis dat de verdachte geen verwondingen had.

De politie heeft alleen het verhaal van de Leidenaar en is op zoek naar mensen die het gebeurde kunnen bevestigen. Ook sluit de politie niet uit dat, als het verhaal wel klopt, er meerdere automobilisten zijn geconfronteerd met het volg-bord.

Wie woensdagavond iets opvallends heeft gezien op de A4 in de buurt van Leiden of in de omgeving van de Hofvlietweg wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden politievolgen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×