Aspirant Minerva-leden mogen de mascotte-uil niet mislopen op de EL CID informatiemarkt (Foto's: Chris de Waard).

Gezellig druk op de EL CID informatiemarkt

Marktkraampjes rond de Nieuwe Rijn; allesbehalve een vreemd gezicht in het Leidse.  Maar op dinsdag, is dat geen vloeken in de Leidse kerk? Dit is dan ook geen normale markt. Hier worden geen verse vis, blokjes kaas of schepsnoep aangeprezen, maar studentenverenigingen, politieke partijen en studiebenodigdheden. We hebben het over de EL CID Informatiemarkt, die gisterenmiddag plaatsvond.

De markt, een vast onderdeel van de EL CID-week, werd goed bezocht door honderden nieuwsgierige aankomend eerstejaars studenten. De studenten slenterden van kraampje naar kraampje om zich te laten informeren door allerlei universiteitsgerelateerde instanties, of om zich te laten ‘lubben’ door verschillende studie-, sport- en gezelligheidsverenigingen.

Vandaag stond er een sportdag op het programma. Momenteel is het watersportmarkt bezig. Morgen is onder meer het Leidsch Eerstejaars Festival. Vrijdag sluit het studentenspektakel af met een cultuurblok en een slotfeest.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×