Het Kruithuisje aan de Jan van Houtkade wordt een escaperoom. (Foto's: PR).

Escaperoom in Waltoren Oostenrijk

Vanaf september opent in het Leidse Kruithuisje (1485) De Escaperoom Leiden. De Waltoren Oostenrijk aan de Jan van Houtkade vormt de historische locatie voor het populaire spel. Laat je met een groep vrienden, familie of collega’s opsluiten in dit mysterieuze middeleeuwse torentje en ontdek hoe je binnen een uur kunt ontsnappen,” licht initiatiefnemer Tommy Hopstaken toe. Het Kruithuisje is voor de escaperoom omgetoverd tot het atelier van Rembrandt van Rijn.

Hopstaken: “Rembrandt zag in Leiden het licht. In het begin van zijn carrière had hij een atelier in Leiden. In dat atelier ligt nog één groot geheim verscholen. Hét geheim waardoor Rembrandt zo groot en beroemd is geworden. Wat dat geheim is en waar het ligt, dat is letterlijk een raadsel… Rembrandt stelt de bezoekers aan zijn atelier op de proef en geeft hen maar één kans. Lukt het ze om zijn geheim binnen een uur te ontrafelen en op tijd te ontsnappen? Dan zien zij ook het licht in Leiden. Lukt het niet? Dan worden ze voor eeuwig overgeleverd aan het donker.”

De raadselkamer is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Leiden: de waltoren ‘Oistenrijck’ aan de Jan van Houtkade 50. Ook wel het ‘Kruithuisje’ genoemd. Het is een Rijksmonument. De toren is gebouwd rond 1485 en daarmee nog net middeleeuws. Hij maakte vroeger deel uit van de stadsmuur om Leiden. Het is de enig overgebleven toren van de 33 die Leiden er vroeger had. “Rembrandt heeft ‘m vast zien staan bij een van zijn wandelingen door de stad.”

Leiden telt binnenkort twee escaperooms. Vanaf volgende maand in het kruithuisje (links en enkele maanden geleden opende ook al de EscapeRoom Leiden Meelfabriek (rechts).

Escaperooms veroveren in rap tempo de grote steden van de wereld. Je wordt met een team opgesloten in een gethematiseerde kamer. De kamer barst uit z’n voegen van de verborgen boodschappen, gekke raadsels, puzzeltjes, vreemde voorwerpen, geheime codes en heel veel sleutels. De tijd tikt: want het doel van het spel is om met al deze aanwijzingen binnen een uur te ontsnappen uit de kamer.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×