Net als de eerste twee edities zal Sleutelstad Radio de Nacht van Kunst & Kennis live uitzenden via 93.7 FM, 102.4 kabel en http://sleutelstad.nl/player.

Programma derde Nacht van Kunst & Kennis krijgt vorm

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt volgende maand de Nacht van Kunst & Kennis plaats. Op zaterdag 19 september staat de binnenstad vanaf 19.30 uur in het teken van de twee peilers waarmee Leiden naar buiten treedt: cultuur en wetenschap, aangevuld met veel live muziek. De stad als podium dus. Met veel te veel activiteiten (ongeveer 150!) in de musea, de hortus en het Academiegebouw, de schouwburg, Scheltema en de Oude Sterrewacht.

Eén van de spraakmakende muzikale optredens zal ongetwijfeld worden verzorgd door Katinka Polderman.

Ook dit jaar weer tal van bekende namen. Een greep uit het omvangrijke programma: Bas Haring en Herman Brusselmans brengen een ‘Ode aan de fantast’ in Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave staat in het teken van de ‘Grote Voedselshow’ met bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom boeren tijdens het eten bij ons onbeschoft is en in het Verre Oosten juist beschaafd. In de Sterrewacht een expositie van kunst die is geïnspireerd op de sterren en het heelal en even verderop wordt in de hortus weer een spectaculaire lichtshow gegeven. Lichtinstallaties die zijn geïnspireerd door de natuurkunde, de natuur en de biologie.

Een terugblik op de tweede editie van de Nacht van Kunst & Kennis in 2014 die circa 5.500 bezoekers trok.

En hoe zebra’s aan hun strepen komen, kom je te weten in Scheltema waar hoogleraar mathematische biologie Roeland Merkt van de Universiteit Leiden vertelt over zijn onderzoek waarbij hij gebruikt maakt van big data en computermodellen. De universiteit doet dit jaar sowieso een stevige extra duit in het zakje. Vanwege het 440-jarige bestaan pakt de Universiteit Leiden flink uit. Onder meer met een voorstelling over Goeie Mie. Speciaal voor deze Nacht van Kunst & Kennis heeft muziektheaterensemble de Veenfabriek een voorstelling gemaakt over de Leidse gifmengster. Daarin komen kunst en wetenschap samen op het podium van de Leidse Schouwburg.

Kaartjes voor de Nacht van Kunst & Kennis kosten in de voorverkoop 15,00 euro. Tijdens ‘De Nacht’ zijn ze ook nog te koop, maar dan voor 17,50 euro.

Net als de eerste twee edities zal Sleutelstad Radio de Nacht van Kunst & Kennis live uitzenden via 93.7 FM, 102.4 kabel en //sleutelstad.nl/player.

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×