Door het Fiets Fout is Fiets Weg-beleid van de gemeente worden jaarlijks veel honderden fietsen verwijderd. (Archieffoto: Sleutelstad)

Zorgen over vernietiging weesfietsen

De Partij voor de Dieren in de Leidse gemeenteraad wil weten of het klopt dat grote hoeveelheden weesfietsen, die onder de taxistandplaats bij het station zijn verwijderd, worden vernietigd. Deze schijnen niet te kunnen worden verkocht omdat er geen proces-verbaal is opgemaakt bij het weghalen. Raadslid Dick de Vos wil dat er wordt nagedacht over een meer duurzame oplossing waarbij deze fietsen hergebruikt worden. De Partij voor de Dieren denkt daarbij aan een Leids Witte Fietsenplan.

De Vos wil weten waarom er bij eerder genoemde fietsen geen proces-verbaal is opgemaakt. In een uitgebreide set vragen stelt het raadslid dat het zonde zou zijn als er jaarlijks vele fietsen worden vernietigd. De Vos wil van het gemeentebestuur weten hoeveel weesfietsen er worden verkocht en hoeveel er op de schroot verdwijnen.  Ook wil hij weten welke criteria de gemeente hanteert bij het bepalen dat een fiets kan worden verkocht.

Het raadslid wil ook weten of het College gebruik maakt van de mogelijkheid om de fietsen weg te geven. Dat mag volgens de wet en de Partij voor de Dieren heeft dat liever dan er goede fietsen worden weggegooid.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×