Vanaf 15.00 uur varen de historische schepen via de Rembrandtbrug bij Molen de Put de stad in. Morgenochtend varen ze rond 9.00 uur de Nieuwe Rijn op en verlaten de stad dan weer via de Haven. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Historische schepen vanmiddag gewoon naar Leiden

De ongeveer 65 historische schepen komen vanmiddag gewoon naar Leiden. “Een deel ligt zelfs al voor de Rembrandtbrug te wachten,” zegt mede-organisator Conny Broeyer. De 30 zalmschouwen en 35 slepers doen Leiden aan onderweg naar Sail Amsterdam.

De NOS meldde gisteravond dat de boten niet naar Leiden komen omdat de vaarroute versperd zou zijn vanwege de omgevallen kranen in Alphen aan den Rijn. Broeyer daarover: “Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt. Het is in elk geval loos alarm. Ze zijn gewoon omgevaren”.

Cultuur Leiden zalmschouwen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×