Het HortusEnsemble sluit het hortus Festival woensdag af. Samen met pianist Maarten van Veen. (Foto: Anne Meyer).

Ensemble sluit Hortus Festival af met romantisch concert

De strijkers van het HortusEnsemble met pianist Maarten van Veen verzorgen aanstaande woensdag het slotconcert van het Hortus Festival in Leiden. Ze spelen ze in de Hortus Botanicus een romantisch en melancholisch programma met werken van Robert Schumann en Ernest Chausson.

“Afgelopen zaterdag om twee uur ’s nachts, ik was nog wakker, hoorde ik een koraal gespeeld door trombones”, schreef Robert Schumann in 1839 aan zijn latere echtgenote Clara Wieck. De volgende dag bleek precies op dat moment zijn broer te zijn overleden. De dagen erna schreef de componist Nachtstücke op. 23. Met dit mysterieuze werk opent het HortusEnsemble het concert. Van Chausson spelen ze het Concert voor viool, piano en strijkkwartet op. 21.

Schumann en Chausson – HortusEnsemble: Eva Stegeman, Josje ter Haar en Heleen Hulst – viool, Örsze Adam – altviool, Job ter Haar – cello, Maarten van Veen – Erard piano

Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden
Woensdag 26 augustus 2015 om 20.00 uur
Tickets & Info: www.hortusfestival.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×