Rotzooi in de Leidse parken. Het lijkt een onoplosbaar probleem. (Foto's: Chris de Waard).

Van Singelpark tot vuilnisbelt

Leidenaren lijken een Singelpark onwaardig. Keer op keer verandert de groene singelrand na een mooie dag in een vuilnisbelt. Het park ligt op mooie dagen vol. Maar niet alleen met genietende mensen, maar met afval. Hoewel de (extra) vuilnisbakken zó dichtbij staan dat op de grond gooien bijna meer werk is dan de afvalbakken gebruiken, blijken de singelparkgebruikers er redelijk massaal voor te kiezen om hun rotzooi gewoon in het gras te flikkeren.

laatnietalsdank

Gewoon alles op de grond gooien is trouwens iets van alle tijden, getuige deze poster van de ANWB. De spreuk ‘Laat niet als dank voor ’t aangenaam verpozen, de eigenaar van ’t bos de schillen en de dozen’ werd begin vorige eeuw bedacht door toenmalig ANWB-bestuurder Jacob Hendrik Slicher die van rond 1900 ook enige tijd in Leiden woonde toen hij burgemeester van Zoeterwoude was.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×