SP-ers gaan zaterdag in pyjama de straat op om te demonstreren tegen bezuinigingen in de zorg. Of SP-wethouder Roos van Gelderen (zorg) ook in nachtgewaad meeloopt, is bij ons niet bekend.

Demonstratie in pyjama tegen bezuinigingen in de zorg

De Leidse SP gaat zaterdag samen met de FNV demonstreren tegen de bezuinigingen in de zorg. Daarmee willen de twee organisaties niet alleen laten zien wat ze van het kabinetsbeleid vonden, maar ook mensen oproepen om mee te doen aan de grote zorgmanifestatie die op 12 september in Amsterdam wordt gehouden. Tijdens de wandeling in pyjama worden daarom ook flyers voor 12 september uitgedeeld.

SP-raadslid Ries van Walraven hoopt dat veel mensen zich aansluiten bij het protest tegen de bezuinigingen in de zorg.

De wandeling begint zaterdagmorgen om 10.30 uur bij verpleeghuis Mariënhaven aan de Monseigneur Aengenentlaan in Warmond. Via verzorgingstehuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest (4.3 km) gaat de wandeling naar  het centraal station in Leiden (2,3 km). Daar worden waterflesjes en flyers uitgedeeld.

Wie mee kan en wil lopen, kan zich aanmelden bij SP-raadslid Ries van Walraven.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×