Op de kruising gebeuren veel ongelukken. vooral met fietsers. (Archieffoto: 112 Sleutelstad).

Extra maatregelen bij gevaarlijke kruising Stevenshof

De gemeente neemt extra maatregelen bij de kruising van de Ommedijkseweg en de Valkenburgseweg. Op de kruising gebeurde de afgelopen periode tal van aanrijdingen. Om de gevaarlijke kruising veiliger te maken werden onlangs verkeerslichten geplaatst en rijden brommers nu op de rijbaan in plaats van het fietspad. Volgens de gemeente werken die maatregelen goed, maar is de herinrichting van het kruispunt nog niet klaar.

Over enkele weken wordt er nog asfalt aangebracht en komt er definitieve markering op de weg. Nu zitten er klinkers in de rechtsaf-strook en is er tijdelijke markering aangebracht. “We hebben de situatie op het kruispunt bekeken en gezien dat er nog extra markering nodig is, zodat het voor de weggebruikers duidelijker wordt waar ze zich moeten opstellen,” zo meldt de gemeente. Die extra markering wordt deze week aangebracht. Ook komen er twee gele borden vanaf de rotonde om aan te geven waar weggebruikers zich moeten opstellen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×