Regelmatig moeten ook in Leiden zieke kastanjes worden gerooid, Al in 2005 bleek dat bijna de helft van de Leidse kastanjes ziek is. Overigens hoeven niet alle zieke bomen te worden gekapt. Dat gebeurt pas als ze een gevaar opleveren. (Archieffoto: Bram Pater).

Nieuwe behandelmethode voor zieke kastanjes

kastanjeDe gemeente Leiden doet mee aan een onderzoek naar de effectiviteit van een nieuwe behandeling van paardenkastanjes die zijn aangetast door de zogenoemde kastanjebloedingsziekte. Tot 11 september worden verschillende zieke kastanjes in de stad behandeld met een nieuwe beschermingsmethode. Vervolgens worden de bomen door een onderzoeksteam over een langere periode gemonitord.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met BTL Bomendienst en de Wageningen Universiteit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×