De aanhouding werd vanuit de lucht met behulp van een infrarood camera vastgelegd door de politiehelikoper.

Spectaculaire achtervolging eindigt met aanhouding in Stevenshof

De achtervolging van een autodief die gisteravond in Wassenaar begon, is op de Rijndijk in Leiden geëindigd met de aanhouding van een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Gisteravond rond 18.30 uur werd bij de politie in Wassenaar gemeld dat een auto een afgesloten terrein op was gereden. De bestuurder had vervolgens het hek weer achter zich dicht gedaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, roken zij een sterke verflucht. In een schuurtje troffen ze de man aan die met een spuitbus de auto aan het overspuiten was.

Terwijl de agenten het kenteken van de auto controleerden, ging de man er in de auto vandoor. Daarbij reed hij de agenten bijna omver. Die konden nog net op tijd opzij springen. Vervolgens ramde hij zonder vaart te minderen het afgesloten hek. Daarbij werd de politieauto beschadigd. De verdachte ging er vervolgens via de Rijksstraatweg vandoor richting de Stevenshof in Leiden.

Agenten van verschillende politiebureaus zijn direct een grote zoekactie gestart naar de auto die over gestolen kentekenplaten bleek te beschikken. Rond 20.30 uur werd bij de politie gemeld dat de betreffende auto waarschijnlijk op de Rijndijk in de Stevenshof stond. De politie heeft vervolgens eerst de omgeving afgezet en is toen op zoek gegaan naar de voortvluchtige bestuurder. Daarbij kregen ze hulp van de politiehelikopter en een speurhond. Ook werd er vanaf het water gezocht met een boot van een particulier

Uiteindelijk vond de speurhond de man in een schuurtje aan de Rijndijk. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waarop de politiehond werd ingezet om de man onder controle te krijgen.

De man werd onder luid applaus van het toegestroomde publiek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (Video: Menno Plug, via Youtube).

Uit onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen stond geregistreerd. De verdachte wordt vandaag verder verhoord.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×