Renzo Candido met de poster die bij zijn boek MAKERS hoort. (Foto's: Chris de Waard).

Tweede boek over Leidse MAKERS gepresenteerd

Eigenlijk had Renzo Candido er zelf ook wel in kunnen staan. Na de publicatie van zijn tweede boek kan hij met recht ook zelf een MAKER genoemd worden. Candido maakte in 2012 het boek KLEURMAKERS. Een project waarbij hij zwartwit-foto’s maakte van mensen die Leiden kleur geven. Gisteren volgde de presentatie van deel twee in Galerie – Grand Café Leidse Lente. In kleur dit maal.

Renzo Candido in gesprek met Chris de Waard over zijn nieuwe boek MAKERS.

Het tweede boek kwam net als deel 1 tot stand na een crowdfunding-actie waarmee het benodigde geld op voorhand bijeen werd gebracht. Samen met Marta Klement van Atelier Lukes die voor het design zorgde, werden vervolgens opnieuw tientallen Leidse makers over het voetlicht gebracht in wat Candido zelf ‘een ode aan de Leidse creativiteit’ noemt.

Er zijn nog enkele tientallen exemplaren van het boek te koop. Ze zijn verkrijgbaar bij de Leidse Lente aan de Haagweg 4, Atelier Lukes in de Kuiperssteeg en bij Babooka aan het Gangetje.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×