De Leidse Universiteit viert zijn nieuwe academische jaar met een feestelijke opening in de Pieterskerk. (Afbeelding: PR).

Vanmiddag opening academisch jaar

Vanmiddag om 15.00 uur vindt in de Pieterskerk de opening van het academisch jaar van de Leidse Universiteit plaats. Het begin van een nieuw studiejaar wordt traditioneel gevierd met officiële zitting van professoren, universitair docenten en studenten. Ieder jaar wordt de zitting opgeluisterd met muziek en een openingsrede, naast de formele opening door de rector magnificus. De zitting wordt gevolgd door een borrel.

Dit jaar zal Prof. dr. Stefan Collini, hoogleraar intellectuele geschiedenis en Engelse literatuur van de Universiteit van Cambridge spreken over de vraag: ‘Aan wie behoort de universiteit?’ Deze vraag zal hij in het Engels stellen aan zijn publiek en hopelijk heeft hij hier ook een antwoord op. Geïnteresseerden die geen entreebewijs voor de opening van het academisch jaar hebben bemachtigd, kunnen deze volgen via die site van de Leidse Universiteit.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×