Om te huilen: Lachvogel ontsnapt in Zoeterwoude

kookaburra01In Zoeterwoude is een bijzondere ijsvogel vandaag. ontsnapt: een Kookaburra. Deze Australische ijsvogel wordt ook wel lachvogel genoemd. Vanwege zijn karakteristieke roep.

“Hij is vanmorgen rond 10.00 uur weggevlogen vanuit de Burgemeester Wapstraat,” laat eigenaar Johan van Bemmelen weten. “Hij bleef hier in de buurt, maar zat wel heel hoog in een boom. Zelfs met hulp van de brandweer kregen we hem niet te pakken.”

De Zoeterwoudse Kookaburra is onder andere herkenbaar aan de leertjes aan zijn poten. Johan hoopt dat mensen die hem zien zich melden bij zijn woonadres aan de Burgemeester Wapstraat 1 in Zoeterwoude.

 

Zo klinkt een Kookaburra oftewel Lachvogel.

112 Sleutelstad Regio Zoeterwoude lachvogel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×